Kortingsbon de dochter van de houtzager vibeke olsson


kortingsbon de dochter van de houtzager vibeke olsson

kwam en of de lonen weer werden opgeschroefd daar waar de staking om was begonnen. Een prachtige roman, ik kan royalposthumus kortingscode niet anders zeggen. Over het boek, noord-Zweden, 1897. Op een dag hoort ze vader en de andere arbeiders in het geheim praten over staken. Mijn mening over De dochter van de houtzager: Voor uitgeverij Mozaek mocht ik het boek met de prachtige cover, een foto van een meisje dat op een vlotje in het water drijft, lezen. (.) Koop en lees.' - Nederlands Dagblad 'Een pakkende roman waar je snel in ondergedompeld wordt.' Maud Osinga, Boekhandel Osinga 'Britta is een van de ontroerendste hoofdpersonen uit de hele Zweedse literatuur.' - Svenska Dagbladet. Vertaler Lia van Strien vertaalde eerder alle romans van Torgny Lingren voor het Nederlandse taalgebied. Aangrijpende sociaal-historische roman over een van de grootste negentiende-eeuwse arbeidersstakingen in de Zweedse houtindustrie. Nog maar heel kort geleden moesten mensen, zelfs kinderen!, zwaar lichamelijk werk doen, waar je uitgeput van thuis kwam om daar maar een schamel beetje eten te krijgen, laat staan een fatsoenlijke beloning.kortingsbon de dochter van de houtzager vibeke olsson

Over de auteur: Vibeke, olsson.
Vibeke, olsson is een van de meest gelezen schrijfsters van Zweden.

Het verhaal van het lattengrietje Britta, ten tijde van de grootste arbeidersstaking in Zweden, in de houtindustrie. Angstig en hongerig wachten Britta en haar moeder af of vader weer veilig thuis komt. Vertaler Lia van Strien, het verhaal van Britta sprak me direct aan. Voor mij was het verhaal iets te ouderwets, Veel woorden uit vroegere tijd of uit de tijd van de houtzagerij werden gebruikt. Indien u meer wilt weten over deze cookies én voor wie en voor wat we ze gebruiken, verwijzen we u naar het.

Nederlands Dagblad, britta is een van de ontroerendste hoofdpersonen uit de hele Zweedse literatuur. Samenvatting: Aangrijpende sociaal-historische roman over een van de grootste negentiende-eeuwse arbeidersstakingen in de Zweedse houtindustrie. Cookiestatement in onze, privacyverklaring. Britta van 10 jaar maakt lange dagen als lattengrietje in de houtzagerij maar als ze thuiskomt is er weinig eten.


Sitemap